Skip to main content

Ελληνική εταιρεία αναλαμβάνει την κατασκευή συστημάτων ασφαλείας στις φρεγάτες Belharra

Screenshot 2022 10 31 at 15 14 11 Ελληνική εταιρεία αναλαμβάνει την κατασκευή συστημάτων ασφαλείας στις φρεγάτες Belharra min
 
Την κατασκευή των συστημάτων ασφαλείας στις φρεγάτες Belharra έχει αναλάβει μια ελληνική εταιρεία, υπογράφοντας σχετική συμφωνία-πλαίσιο με τη NAVAL GROUP.
Αναλυτικότερα, η Prisma Electronics έχει υπογράψει τη συμφωνία με τη NAVAL GROUP, την κατασκευαστική εταιρεία φρεγατών FDI (Belharra) για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Christos Giordamlis, σχολίασε ότι πρόκειται για μια σημαντική δέσμευση, που δίνει νέες προοπτικές στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.
«Είναι μια πολυετής διαδικασία. Πέρσι υπογράψαμε timid agreement και φέτος θα αναλάβουν να μοιράσουν εμπιστευτικές πληροφορίες και πληροφορίες κοστολογίων, ευελπιστώντας, πάντοτε με τη διαρκή επιμονή και εμπλοκή του Υπουργείου Άμυνας και της πολιτικής ηγεσίας, ότι στο τέλος οι Γάλλοι θα δώσουν αντισταθμιστικό έργο», τόνισε ο κ. Γιορδαμλής.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Prisma Electronics θα εγκαταστήσει σόναρ, προκειμένου να ακούγονται τα εχθρικά υποβρύχια.
«Οι φρεγάτες αυτές έχουν δυο data center εσωτερικά, που πρέπει να διασυνδέονται με τα διάφορα υποσυστήματα που απαρτίζουν την εν λόγω φρεγάτα», πρόσθεσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Prisma Electronics, που παρέχει τεχνολογικές λύσεις και προϊόντα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, ιδρύθηκε το 1991 και μέσω του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πληροφορικής, ασύρματων συστημάτων και ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών με Τεχνητή Νοημοσύνη και λογικές Επαυξημένης Πραγματικότητας.
 
Πηγή: mynews.gr

https://player.glomex.com/integration/1.833.1/iframe-player.html?origin=fullpage&pageUrl=https%3A%2F%2Fplayer.glomex.com%2Fintegration%2F1.833.1%2Fiframe-player.html%3FintegrationId%3D4059a01ikvl6vdzh%26playlistId%3Dv-cny98p9zfz4h%26origin%3Dglomex-player%26playlistIndex%3D0%26pageUrl%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.mynews.gr%252Fbelharra-elliniki-etaireia-analamvanei-tin-kataskeyi-systimaton-asfaleias-stis-fregates-vid%252F&integrationId=4059a01ikvl6vdzh&playlistId=v-cny98p9zfz4h&playlistIndex=0