• alexandroupolis
 • orestiada
 • soufli
 • webbanner
 • alexandroupolis
 • soufli1a
 • orestiada
 • alexandroupolis
 • orestiada2a
 • Didymoteicho2a
 • Didymoteicho

21273330 1189732854496630 1090836442823770676 o 768x428

Έχουμε τη τιμή να σας πληροφορήσουμε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΒΡΟΥ που εκλέχθηκε στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στις 05 Ιουλίου 2021 και συγκροτήθηκε σε Σώμα στη Συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου 2021 (πρακτικό. Ν.2021/6) αποτελείται από τους κάτωθι:

1. ΓΙΟΡΔΑΜΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ

2. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

3. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Σ. ΠΑΥΛΟΣ - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

4. ΚΕΪΒΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΤΑΜΙΑΣ

5. ΔΕΛΗΠΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΕΛΟΣ

6. ΣΑΛΓΚΑΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΜΕΛΟΣ

7. ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΜΕΛΟΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι κάτωθι:

 • ΛΑΜΤΑΑΪ ΜΟΧΑΜΕΝΤ

 • ΜΠΑΣΙΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 • ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

ΓΙΟΡΔΑΜΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκτύπωση Email

12

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας προς το Υπουργείο Οικονομικών την επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, κ. Χρήστου Γιορδαμλή.

Σε αυτή υπογραμμίζεται ότι εξακολουθούν να υφίστανται δυο σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην διαδικασία του συμψηφισμού του μισθολογικού κόστους 12% με οφειλές των επιχειρήσεων.

H Κυβέρνηση της ΝΔ με υπευθυνότητα και γενναιότητα, εν μέσω δυο σοβαρών κρίσεων προέβη στην αποκατάσταση της αδικίας προς τους επιχειρηματίες της ΠΑΜΘ (394-55 Τροπολογία του Υπουργείο Οικονομικών,10/07/2020) ρυθμίζοντας τα οφειλόμενα ποσά της επιδότησης 12% δια συμψηφισμού με οφειλές των επιχειρήσεων προς το δημόσιο.

Ωστόσο όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, εξακολουθούν να χρειάζονται διευκρινήσεις που σχετίζονται με τις νομικές επιπτώσεις της καθυστερημένης καταβολής οφειλών προς το δημόσιο, καθώς επίσης και με τις εκχωρημένες απαιτήσεις σε τράπεζες.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η γενναία απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να αποδώσει τα οφειλόμενα στις επιχειρήσεις της ΠΑΜΘ προαπαιτεί την ρύθμιση ή την διευκρίνιση όλων των νομοθετικών λεπτομερειών που σχετίζονται με αυτή.

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά:

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

 

ΘΕΜΑ : ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 12% 

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, διαβιβάζοντας προς το Υπουργείο Οικονομικών την επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, Χρήστου Γιορδαμλή.

Το θιγόμενο ζήτημα αφορά δυο σημεία που χρήζουν διευκρινήσεων και αφορούν στην διαδικασία του συμψηφισμού του μισθολογικού κόστους 12% με οφειλές των επιχειρήσεων προς το δημόσιο.

Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, υφίστανται δύο ερωτήματα που σχετίζονται με την διαδικασία του συμψηφισμού κι αφορούν στις επιπτώσεις της καθυστερημένης καταβολής των οφειλών προς το δημόσιο, αλλά και τις εκχωρημένες απαιτήσεις στις τράπεζες.

Η γενναία & δίκαιη απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ για να αποδώσει τα οφειλόμενα στις επιχειρήσεις θα υλοποιηθεί ολοκληρωμένα με την ρύθμιση ή με την διευκρίνιση όλων των νομοθετικών λεπτομερειών που σχετίζονται με αυτή.

Επισυνάπτεται η επιστολή του κ.Χρήστου Γιορδαμλή:

 

Προς Βουλευτή Έβρου

Αναστάσιο Δημοσχάκη

Σχετικά με την προβλεπόμενη διαδικασία συμψηφισμού του μισθολογικού κόστους 12% με οφειλές των επιχειρήσεων, υφίστανται ακόμα δυο σοβαρά ζητήματα:

a. Ο Νόμος 3904/2010 ορίζει πως η καθυστέρηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έστω και για μία ημέρα για ποσά άνω των 20.000 ευρώ για τις εργοδοτικές εισφορές και άνω των 10.000 ευρώ για τις εισφορές των εργαζόμενων αποτελεί αδίκημα υπεξαίρεσης και τιμωρείται αυτόματα ο νόμιμος εκπρόσωπος ακόμη και αν εξοφλήσει/ρυθμίσει τις οφειλές αυτές αναιρώντας με τον τρόπο αυτόν τις ευεργετικές διατάξεις άλλων Νόμων αδικώντας κατάφωρα επιχειρηματίες που απασχολούν πλήθος εργαζόμενων και δημιουργώντας σημαντικά προσκόμματα στην περαιτέρω λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών.

Απαιτείται άμεσα να ληφθεί μέριμνα ώστε οι επιχειρήσεις να μην τιμωρούνται άδικα, πολύ περισσότερα δε όταν έχουν να συμψηφίσουν ή έχουν ρυθμίσει τις οφειλές αυτές.

b. Το δεύτερο αφορά τα εκχωρημένα στις τράπεζες και τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Σε πολλές επιχειρήσεις οι τράπεζες απαιτούν την ισόποση καταβολή μετρητών ως προς την αξία του ενέχυρου για την σύμφωνη γνώμη παραίτησης από τα ένδικα μέσα. Επίσης σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία συμψηφισμού της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Λύση: είτε να δοθεί στις τράπεζες το δικαίωμα του συμψηφισμού των σχετικών ποσών είτε μέσω ρύθμισης των οφειλών αυτών με νέα εξασφαλισμένα δάνεια τα οποία θα αποπληρωθούν αφού γίνει ο συμψηφισμός. Όμοια να δοθεί το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να αιτηθούν τον συμψηφισμό της επιστρεπτέας προκαταβολής που έχουν λάβει.

Με Εκτίμηση

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Για τον Σύνδεσμο Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Χρήστος Γιορδαμλής

Εκτύπωση Email

δεθ

Αγαπητοί/ες

Δια της παρούσης σας ενημερώνουμε ότι φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα διοργανωθεί διά ζώσης στο χρονικό διάστημα 11-19.09.2021.
Τιμώμενη χώρα της φετινής  85ης ΔΕΘ είναι η Ελλάδα. Το Επιμελητήριο Έβρου θα διαθέτει χώρο προβολής των τοπικών επιχειρήσεων εν είδει ανταποδοτικής υπηρεσίας προς τα μέλη του, που σημαίνει ότι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων θα είναι δωρεάν. 

Παρακαλούμε, όσοι/ες επιθυμείτε την προβολή της επιχείρησης σας να δηλώσετε την πρόθεσή σας στο Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου Έβρου έως την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSce11uyyutsHMZFtEEgs7eYv9GxRdTQLbDPLlY4iAwycwmQoA/viewform

Παρακαλείσθε θερμά να είστε συνεπείς στην προθεσμία. 

Εκτύπωση Email